AZ BİLİNEN ANTİK KENTLER ETKİNLİĞİ =

Az bilinen  antik kentler  turu İzmir'de bulunan farklı tarihi güzelliklerimizin tanıtımı için yapılan çok anlamlı bir etkinlik.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Çeşme, Karaburun,Urla,Seferihisar,Güzelbahçe,Menderes ve Selçuk ilçelerini kapsayan Yarımada Kalkınma Projesinde İlçe belediyeleri ,Kültür Bakanlığı ve sivil toplum örğütleri ile gönüllülerden ve yarımada halkından oluşan dev bir grup ile çalışıyor. Su ana kadar da harika sonuçlar elde etmişler.
Tüm yarımadayı,
1-Yürüyüş rotaları
2-Bisiklet rotaları ( Eurovelo ile yapılan görüşmelerde sona yaklaşmışlar )
3-Zeytin yolu rotası ( Gurme yerleşim yerleri )
4-Bağ yolu rotası ( Sarap ile ilgili )
5-Mavi rota ( Tekne turu , rüzgar sörfü ve dalma )
ile baştan başa ağ gibi örmüşler.
5 gün devam eden etkinlik sabah 09.da konak meydanında toplanarak başladı ve toplu halde ara yollardan Alaçatı'ya gittik. Sonraki günlerde de Ilıca, Ildır köyü , Urla , Seferihisar , Güzelbahçe , Menderes ve Selçuk'ta pedalladık.
1.gün Alaçatı Myga sörf okulunda
2.gün İçmeler Davut baba tesislerinde
3.gün Akkum plajında
4.gün Kalemlik orman kampında
5.gün Selçuk Belediyesi Pamucak halk kampında konakladık.
4. güne denk gelen 23. Nisan'da Sığacık'da 80. yıl Cumhuriyet İlk okulu öğrencileri ile birlikte ilçe meydanında yapılan törene eşlik edip 180 öğrenciye hediye dağıttık.
-Çeşme'nin Ildırı köyünün tepelerinde kurulmuş olan Erythrai M.Ö. 6.Yüz yılda liman kenti olarak geniş ve önemli bir yerleşim yeridir. Buradan bakınca tüm ihtişamı ile Zeus'un dev Mimas'ı gömdüğü  Boz dağı görüyorsunuz.
-Urla'nın sahil bölümünde Liman tepede M.Ö. 6.000 yılına ait Prehistorik Klozemania yerleşimi bulunuyor. Zeytinyağı işleme atölyesi, tersanesi ve karantina adasını ziyaret ederken Tanju Okan'ın parkı ve Yorgo Seferis'in evi ve restoranını da unutmadık.
-Urla merkezde antika pazarı,Malkaça pazarı,Necati Cumalı evi ziyaret edildi.
-Sığacık'ta Teos antik kentinde bu senenin kurbanı Enes oldu.
-4. gün Claros antik kentine ziyaret kampa yerleştikten sonra yüksüz bisikletlerle yapıldı.
-Son gün Selçuk'da önce Efes antik kenti ve dünyanın 7 harikasından biri olan Artemis tapınağından sonra Meryemana ziyaret edildi.
Az bilinen antik kentler etkinliğinde tüm katılımcılar bazen yol ayrımlarında yönlendirici bazen yemek dağıtımında kepçeci bazen de kamp yeri kurulurken ve terk edilirken çevrecilik görevlerini gönüllü olarak üstlenince içinde herkesin payı olan harika bir pasta çıktı ortaya.
Her şeyin hiç aksamadan yürümesi Şefler Serhat ve Olcay ile tüm mutfak ekibinin uzun zamandır ne kadar sıkı ve planlı çalışmalarının sonucuydu.
Ödediğimiz para ile 4 günde aldığımız hizmeti ise başka illerde etkinlik düzenleyen arkadaşların düşünmesi gerekiyor.



Yorumlar

  1. Harikasın Kaya Abim, Allah sağlık versin de böyle güzel geziler yap ve o güzel anlatımından bizi mahrum bırakma.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

BURDUR-GÖLHİSAR TURU :

ROMANYA-2019 ( TRANSFAGARAŞAN YOLU )

YUNANİSTAN TURU: